• Audyty

wewnętrzne - Państwa zakładów w tym w oparciu o wymagania standardu BRC i IFS, według wymagań odbiorców, szczególnie według standardów sieci handlowych,

Państwa dostawców,

inne, zależnie od Państwa potrzeb.

  • Doradztwo i konsultacje w zakresie wprowadzania, utrzymywania oraz doskonalenia systemów zapewniania i zarządzania jakością, takich jak:

ISO 9001,

- System zarządzania jakością. Norma ISO 9001:2008 Systemy zarządzania jakością zawiera zbiór wymagań, które firma musi spełnić, aby certyfikować system zarządzania jakością. Dotyczy ona ustanawiania, dokumentowania, wdrażania i utrzymywania systemu. Możliwa jest certyfikacja według tej normy.

HACCP,

– System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (Hazard Analysis and Critical Control Points), czyli działania mające na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności poprzez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością; dokonuje się tego poprzez określenie krytycznych punktów kontrolnych (CCP) i punktów kontrolnych (CP); system ten ma również na celu określenie metod eliminacji lub ograniczania ryzyka oraz ustalenie działań korygujących.

ISO 22000,

–System zarządzania bezpieczeństwem żywności. Norma ISO 22000:2006 Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności wprowadza ujednolicony i globalnie zharmonizowany standard w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności. Stosowanie normy ISO 22000 jest możliwe dla wszystkich firm bezpośrednio lub pośrednio uczestniczących w łańcuchu żywnościowym. Możliwa jest certyfikacja według tej normy.

BRC,

– Global Standard Food (British Retail Consortium) jest brytyjskim standardem stosowanym w przemyśle spożywczym i określającym warunki, jakie powinien spełniać producent i dostawca, w celu zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności oraz właściwych warunków higienicznych i produkcyjnych. Skierowany jest do producentów żywności, szczególnie zainteresowanych współpracą z sieciami handlowymi, które traktują certyfikat BRC jako własną weryfikację dostawców. Możliwa jest certyfikacja według tego standardu. Najbardziej popularny jest na rynku brytyjskim i wśród pochodzących stamtąd sieci handlowych.

IFS,

– International Food Standard jest międzynarodowym standardem bezpieczeństwa opracowanym dla wszystkich producentów żywności i uczestników łańcucha żywnościowego, w szczególności zainteresowanych współpracą z sieciami handlowymi. Głównym celem standardu IFS jest potwierdzenie, czy dostawca jest w stanie dostarczać bezpieczny produkt zgodny z obowiązującymi przepisami prawnymi i normami. Możliwa jest certyfikacja według tego standardu. Standard IFS jest wymagany przez sieci handlowe z Niemiec, Francji i z Włoch.

oraz innych, specyficznych systemów opartych o wymagania odbiorców.

  • Rola Pełnomocnika w zakresie nadzoru nad systemami zarządzania jakością i zapewnienia jakości wraz z reprezentowaniem firmy podczas audytu.
  • Szkolenia w zakresie systemów jakości dla Państwa pracowników i partnerów biznesowych.

  • Pomoc w wypełnianiu dokumentacji jakościowej Waszych klientów i przygotowywaniu etykiet.

Ze swej strony zapewniam profesjonalizm, poparty doświadczeniem w audytowaniu, a także ponad 15 letnim stażem zawodowym w działach jakości dużych międzynarodowych firm, szybką oraz terminową realizację zleceń i dużą elastyczność we współpracy, tak by jak najlepiej spełnić Państwa oczekiwania. Jestem również gotowy omówić kwestię podjęcia się wszelkich innych usług, które mogłyby przynieść Państwu korzyści.

Oferuję konkurencyjne ceny, które będę w stanie określić jednak dopiero wtedy, gdy poznam Państwa potrzeby i oczekiwania.

Na wszystkie usługi wystawiam faktury VAT.